Categorie Schilderijen


Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Ivan Kramskoy Nekrasov tijdens de Last Songs

Het schilderij is gemaakt in de periode 1877-1878, is opgeslagen in de Staat Tretjakovgalerij Het schilderij is gemaakt op initiatief van de legendarische Russische verzamelaar Pavel Tretjakov, toen de grote dichter al erg ziek was. De patroon beval het portret van Nekrasov aan de uitstekende meester van het realistische portret Ivan Kramsky, en de kunstenaar was het daar gretig mee eens.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Fedor Rokotov "Portret van graaf A. I. Vorontsov"

Fedor Rokotov was een beroemde Russische kunstenaar uit de 18e eeuw. Bijna al zijn werken zijn portretten. Glorie aan de kunstenaar werd niet onmiddellijk gegeven. Hij werd geboren in een arme boerenfamilie, maar verhuisde vervolgens naar Moskou en maakte meteen kennis met de intelligentsia van Moskou. In een kring van hooggeplaatste mensen raakte hij al snel bevriend met graaf Artemy Ivanovich Vorontsov.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Kazimir Malevich "Kinderen"

Jaar van oprichting - 1908, genre-schetsen gemaakt door gouache De foto is in het Staatsmuseum voor Schone Kunsten. A. PushkinPicture "Kinderen" zit vol met kinderfiguren - kinderen van verschillende leeftijden spelen, communiceren en doen hun dringende kinderzaken. Het beeld lijkt opvallend veel op het beeld van een kinderachtige onhandige hand.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Kazimir Malevich "The Reaper"

1920, Moskou Museum voor Moderne Kunst Foto was het resultaat van een creatief keerpunt in het artistieke bewustzijn van de schilder. De maaier afgebeeld op het doek is een mannelijk portret belichaamd in een nieuwe visie uit een grote verzameling 'werkende' portretten van Malevich. In de catalogi van het werk van de kunstenaar gaat het werk vergezeld van een aantekening - 'motief 1909'.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij Robert Falk Red meubelen

Meubels in rode hoezen. De fles op tafel, die een enorm beeld kreeg met het spel van schaduwen. Tafelkleed op tafel gegooid. En veel zwarte alarmerende schaduwen verspreid in de ruimte. Rode hoezen creëren onzekerheid - het is onduidelijk wat voor soort meubels eronder zitten - welke ware vorm en kleur er achter dit rode gordijn schuilgaan.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij Merisi da Caravaggio “Madonna di Loreto” (1604–1606)

Het doek werd in opdracht van de aristocratische familie Cavaletti gemaakt als altaarbeeld voor de familiekerkkapel in Sant'Agostino in Rome. Het schilderij werd in twee fasen geschilderd met een pauze vanwege een conflict met een notaris die bezwaar maakte tegen de geliefde van de meester die poseerde voor het beeld van Maria. Na een tijdje keerde de kunstenaar terug naar zijn monumentale werk en voltooide het.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Vincent van Gogh Harvest. La Cro Cro Valley

Het kunstwerk is gemaakt door de auteur in 1888, tijdens de meest vruchtbare periode van het werk van de kunstenaar. Tijdens deze periode, onder verschillende meesterwerken gemaakt in de stijl van het post-impressionisme, het schilderij "Harvest. La Croix Valley. ”De kunstenaar liet zich inspireren door de prachtige natuur van de Provence. Dit is een heel bijzonder deel van Frankrijk, vaak de hoek van het paradijs op aarde genoemd - het klimaat en de natuur zijn hier zo prachtig, gevuld met de aroma's van bloemen en de verfrissende winden van de Middellandse Zee.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Ivan Shishkin Apiary in het bos

Ivan Ivanovich Shishkin was gedurende zijn hele creatieve leven niet alleen diep ondergedompeld in de natuur. Zijn belangrijkste taak was om de menselijke relatie met haar over te brengen, een voorbeeld van zo'n hereniging met de natuur is een schilderij van de kunstenaar 'Apiary in the forest'. Immers, een boer die honing verzamelt in een bosbijenstal is een uitstekend verhaal om deze relatie te bestuderen en over te brengen.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij Konstantin Somov Bookplate

"Exlibris" van Konstantin Andreyevich Somov is een opvallende combinatie van dunne lijnen en volumineuze, alsof elementen van antieke vormen die van hun sokkels naar beneden kwamen, die door de hand van een auteur veranderen in een uniek en herkenbaar designbord, vol symbolen en mysteries. Een kleine uitweiding: de ex-libris is een soort boek Een eigendomsmarkering die aangeeft dat de publicatie van een specifieke persoon is.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij "Morning" van Claude Lorren

Het schilderij van de 17e-eeuwse Franse kunstenaar Claude Lorren is een reproductie op het doek van een bijbels plot over de ontmoeting van Jacob met Rachel met zijn toekomstige liefde voor vele jaren. Oprichtingsdatum - 1666. De buitengewone landschapsmeester, een van de beste landschapsschilders in Frankrijk, toonde zijn goddelijke talent in alle breedte en kracht in beeld.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Ivan Aivazovsky Revel

Ivan Konstantinovich Aivazovsky schilderde deze foto in 1844. Het werk is gedaan in olieverf op doek. Nu wordt het tentoongesteld in het Central Naval Museum of St. Petersburg De Estse stad Tallinn heette Revel van 1219 tot 1917. Nog eerder, in de teksten van Russische kroniekschrijvers, werd het Kolyvan genoemd - een stad in de provincie Estland aan de oevers van de Finse Golf, gelegen aan de rand van Revel Bay.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het beeld van Theodosius Fedorovich Shchedrin "Venus"

Venus is de godin van schoonheid en jeugd. Theodosius Shchedrin creëerde deze sculptuur, met de bedoeling zijn idee van vrouwelijke schoonheid over te brengen.Een vrouw, gepresenteerd in de vorm van een sculptuur, verbaast de kijker met de gladheid en nauwkeurigheid van haar vormen. De constructie van haar figuur wordt gekenmerkt door zachtheid en golving, en de houding waarin ze staat wordt geassocieerd met kalm en ontspannen.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij Georges-Pierre Seurat "Militair"

Elke kunstenaar is een student voor het leven. Je moet de hele tijd leren hoe je nieuwe hoeken, ongebruikelijke objecten moet uitbeelden. Maar het moeilijkste is altijd het imago van mensen. Dit werk van de Franse kunstenaar Georges-Pierre Seurat is hiervan een levendige bevestiging. Dit werk is al jaren in een privécollectie opgeslagen, maar je kunt het geen foto noemen die mensen altijd bewonderen.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Dmitry Levitsky "Portret van Ursula Mnishek"

Datum van schrijven - 1782. Het canvas bevindt zich in de collectie van de Staat Tretjakovgalerij. De buitengewone meester van de portretkunst schilderde een portret van wereldlijke schoonheid, terwijl hij op het toppunt van uitmuntendheid stond, tijdens de jaren van zijn hoogste glorie. Vanaf het canvas kijkt het nichtje van de Poolse koning Stanislav, eremeisje, naar de kijker dame van Catherine II, een echte socialite, Ursula Mnishek.
Lees Verder
Schilderijen

Beschrijving van Leon Bakst's "Rain"

Jaar van oprichting - 1906, materialen - papier, inkt, gouache, afmetingen - 15,9 bij 13,3 cm Het is opgeslagen in het Russisch Museum, St. Petersburg, Rusland Leon Bakst - een uitstekende graficus, toneelontwerper en decorateur, oorspronkelijk afkomstig uit de Wit-Russische stad Grodno wat nu niet zo algemeen bekend is. Toch verdient zijn werk bijzondere aandacht.
Lees Verder