Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Vincent Van Gogh "Boer en boerin plant aardappelen"

Beschrijving van het schilderij van Vincent Van GoghWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het doek is een van de vroege werken van Van Gogh. De foto die het werk van de boeren beschrijft, werd in 1885 door de meester gemaakt. Gedurende deze periode worstelde de kunstenaar met zichzelf: hij verlangde ernaar om de klassieke technieken en technieken van het schilderen onder de knie te krijgen, maar het gebrek aan opleiding werd een obstakel onderweg. Deze mislukkingen reageerden pijnlijk op de creatieve ziel van een genie. Het moeilijkste voor Van Gogh waren mensenfiguren. Het onvermogen om een ​​persoon op het doek af te beelden veroorzaakte irritatie en wanhoop.

Problemen met het beeld van een man zorgden ervoor dat ze statische beelden voelden, de onhandigheid van hun bewegingen. Maar tegelijkertijd veranderden de figuren, die de dynamiek waren ontnomen, in een stuk niet-spirituele natuur om hen heen, versmolten met de aarde.

Deze kenmerken van de menselijke figuur worden weerspiegeld in de gedaante van een boer en een boerin die aan het werk zijn. De kunstenaar schilderde ze af als twee rotsen. Ze verbazen met hun kracht en sterke verbinding met de grond waarop ze staan. Dit effect wordt alleen versterkt door de hoge horizonlijn, die met opzet door de kunstenaar is gemaakt. Maar in verband met het land ligt de essentie van het boerenleven: zonder het land bestaat de boer niet - dan is hij niemand.

Zelfs schaduwen, lang en donker, zijn de ketenen waarmee de boeren aan de grond zijn vastgebonden. De lage horizon kantelt de cijfers alleen maar nog verder, waardoor de afstand tot de grond kleiner wordt. De gebogen houdingen symboliseren niet de lage positie van de boeren in de samenleving, maar hun respect voor de verpleegster.

Gemaakt in de geest van realisme, verliest het canvas zijn integriteit en diepe betekenis niet vanwege de lichte onhandigheid van de afgebeelde mensen of de onnauwkeurigheid in hun verhoudingen. De compositie is, net als het kleurenschema, in harmonie, wat de juistheid van het kleurenschema bevestigt.

Het hele plaatje spreekt van het diepe respect van de kunstenaar voor de boeren en hun werk. De monumentale figuren die zo stevig op aarde staan, laten de afgrond van de mensheid en de mensheid niet toe.

Kuindzhi Moonlit Night op de Dnjepr


Bekijk de video: Urenlange file door bizarre actie (Augustus 2022).