Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Vladimir Feldman "Homeland"

Beschrijving van het schilderij van Vladimir FeldmanWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het doek toont een soldaat die tegen een berk leunt. Hij omhelst haar zo zacht als zijn vriendin. Te zien is dat de soldaat lange tijd niet thuis is geweest en dat berk het inheemse Russische land vertegenwoordigt.

Waarschijnlijk was hij lange tijd in het buitenland en had hij veel heimwee. Om de held heen zitten berken en onderaan is een klein dorp. Zo'n landschap is kenmerkend voor Rusland. De soldaat is gekleed in een militaire overjas en een tas zit achter zijn schouders, zijn haar is over de wind gegroeid. De ogen van de man zijn vervreemd, alsof hij diep ondergedompeld is in zijn gedachten en mogelijk in zijn herinneringen.

Misschien is hij hier een paar jaar geleden naar voren gegaan, alle ontberingen van het leven aan de frontlinie zijn op zijn gezicht gedrukt. Hij is niet langer de jongen die met een naïeve blik de vijand ging bevechten. Hij is volwassen geworden en is veel veranderd. Alleen leunend tegen een boom kan hij zonder oorlog mentaal terugkeren naar die zorgeloze tijd.

De kunstenaar bracht zeer realistisch de aard van de regio over. Het vergeelde gras en het geploegde veld geven aan dat de herfst is aangebroken. De schilder stelde zeer symbolisch een berk voor, waarop een soldaat naast een stronk leunde. De stronk is erg vers, blijkbaar is er onlangs een boom gekapt. Alsof de mogelijkheid bestaat dat Russische moed sterft, maar niettemin zijn andere berken niet standvastig en hebben ze steun.

De blik van de soldaat riep de vraag op hoe hij leefde, hoe zijn naaste mensen nu leven. Hij verwacht een langverwachte ontmoeting, maar heeft nog niet besloten zo'n vertrouwd en dierbaar bosje te verlaten. Er zijn nog maar een paar stappen tussen het verleden en de toekomst, maar het is voor een soldaat niet eenvoudig om ze te nemen. Hij moet sterker worden, de oorlog putte hem uit, hij is moreel uitgeput.

Misschien wachtte iemand niet op hem, maar iemand wacht met hoop. Hij zal komen en zeggen dat hij leeft, en hij zal zielewonden voor zichzelf achterlaten. De soldaat knuffelt een berk en herwint zijn verloren gemoedsrust en harmonie. Dit is zo belangrijk voordat je de duurste ontmoet. De foto toont de eerste langverwachte ontmoeting van een soldaat, een ontmoeting met zijn vaderland.

Vasnetsov Kremlin van Moskou


Bekijk de video: Herken jij een schilderij dat door een robot is gemaakt? (Augustus 2022).