Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Frida Kahlo "Two Frida"

Beschrijving van het schilderij van Frida KahloWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het schilderij "Two Frida" is in 1939 geschilderd. De materialen voor het schrijven van het werk waren canvas en olie, de afmetingen van het canvas zijn 173 bij 173 centimeter. Momenteel wordt de foto opgeslagen in Mexico City, in het Museum of Modern Art.

Het moeilijke lot van Frida Kahlo, de auteur van de foto, heeft een stempel gedrukt op haar kunst. De werkelijkheid lijkt ons op haar doeken pijnlijk, gebroken, surrealistisch. Frida schept haar eigen realiteit, vlucht erin voor het echte leven en emoties, verbergt zich voor tegenspoed en talloze ziekten. Waarschijnlijk was schilderen tot op zekere hoogte voor Frida Kahlo een genezingsinstrument om te helpen opspatten wat zich in haar ziel ophoopte. Tot op zekere hoogte was Frida van haar eigen doeken zelf een denkbeeldige vriendin.

Laten we de foto Two Frida eens bekijken. Daarop zitten twee vrouwen in vakantiekleding hand in hand. Beide vrouwen hebben hetzelfde gezicht. Hun borstcellen schijnen erdoorheen en onthullen de kijker felrode harten met ingesneden slagaders. In de handen van een van de vrouwenscharen, en haar sneeuwwitte jurk is besprenkeld met bloed. Op de achtergrond worden dikke wolken zwart.

Een sombere foto, maar de reden om het te schrijven was niet de meest prettige: Frida schilderde het onder de indruk van een breuk met haar man. Diego River was ook een Mexicaanse kunstenaar, en hun relatie was stormachtig en levendig, en het was erg moeilijk voor een vrouw om scheiding te overleven. Kahlo zei dat Diego verliefd was op een Frida, en ze werd anders, en toont beide Fried op deze foto. Een van hen is Mexicaans, de andere is Europees, wat te zien is aan hun jurken.

Het schilderij "Two Frida" is gevuld met pijn, maar heeft tegelijkertijd een grote artistieke waarde. Gedenkwaardige beelden, kracht van invloed, symboliek - dit alles maakt het een echt kunstwerk.

Waterlelies Monet


Bekijk de video: FRIDA u0026 2 FRIDAS (Augustus 2022).