Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Rafael Santi "Madonna in the green"

Beschrijving van het schilderij van Rafael SantiWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de bepalende jaren van creatieve ontwikkeling bevindt Rafael Santi zich in de stad Florence. Sinds 1504 absorbeert de kunstenaar de vaardigheden van Michelangelo die hier creëerde en zijn getalenteerde collega Leonardo da Vinci. Voordien beheerste de jonge Raphael de tradities van slechts het begin van de Renaissance. Nu heeft hij veel geleend van de stilistiek van meesters, wiens talent op zijn hoogtepunt was. Daarnaast oefende de schilder veel in tekenen, bestudeerde de verhoudingen en plasticiteit van het lichaam, beheerste de contrasten van licht en schaduw.

De Madonna in the Green is het resultaat van deze nauwgezette en enthousiaste studie. Het schilderij is gemaakt in 1506. Het stelt de Maagd voor tegen de achtergrond van het landschap, zittend in een weiland. Aan haar voeten liggen twee baby's: Jezus staat naast Johannes de Doper. Apocrief bewijs suggereert dat de Baptist Christus als de Messias herkende toen ze nog kinderen waren. De religieuze plot is een uitstekend middel geworden om de ontluikende geschiedenis van het grote spirituele pad weer te geven.

"Madonna in the green" is lyrisch, muzikaal, matig kleurrijk. De jonge Maria, met een lichte blos op haar porseleinen gezicht, werpt een tedere blik op de baby's; liefde en sereniteit wordt in haar gedaante gelezen. Jongen John in een kraakpand deelt een houten kruis uit aan de staande Jezus. De prachtige vormen van de drie figuren drukken het welzijn uit.

De landschapsachtergrond is in detail getekend. Hierop strekt zich over de breedte van het doek het wateroppervlak, torenhoge bergen en de stad uit. Het dichtstbijzijnde plan is gevuld met olijftakken en diepgroen. De compositie heeft een piramidevormig ontwerp.

Raphael schreef verschillende Madonna's vanaf 15 jaar. Een van de beste is Madonna in the Green. Het doek van Taddeo Taddei was bedoeld - een vriend en beschermheer van de kunstenaar, viel later in de collectie van het Belvedere-paleis en bevindt zich nu in het historische Weense museum.

N Roerich the Snow Maiden


Bekijk de video: Madonna Sixtina - Rafael Sanzio, 1513-1514 Conocida por los Angelotes (Augustus 2022).