Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Ivan Aivazovsky "Sunrise in Feodosia"

Beschrijving van het schilderij van Ivan AivazovskyWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een levendige vertegenwoordiger van de Russische schilderkunst is Aivazovsky. De landschappen geven de schoonheid van de natuur nauwkeurig weer en creëren een speciale sfeer, ondergedompeld in een fantastische sfeer.

Een van zulke bijzondere, gedenkwaardige werken is "Sunset in Feodosia". De foto toont de zonsondergang boven de kleine haven van een klein stadje op de Krim. Verschillende kleine schoeners zijn geland, maar in de verte zie je de naderende schepen van lokale vissers. Mensen staan ​​aan de kust en zwaaien met hun handen en roepen een eenzame visser in een boot.

De kunstenaar bracht nauwkeurig de sfeer over van de Feodosia-avond, het einde van een moeilijke werkdag. Je voelt de eenvoud van het leven van de lokale bevolking, gewone kleding en hartelijke golven. Dergelijke beelden spreken van openheid van mensen. De stad wordt afgebeeld als een haven, waar ze elke avond naar terugkeren, de sfeer van thuis en comfort wordt gevoeld.

Aivazovsky keerde als een Krim-schip de hele tijd terug naar deze haven, hier, naar deze kleine kustplaats. De achtergrond van de gebeurtenissen zijn de majestueuze bergen die in de verte oprijzen. Dit kleine stadje is verdwaald tussen de bergketens en is gunstig gelegen aan de Zwarte Zee.

De schilder bracht de diversiteit aan kleuren over van de laatste zonnestralen die de kust verlichtten. Verblinding op het water, schaduwen en reflecties creëren het effect van fotografie. De zonsondergang symboliseert het einde van de dag en de voorbereiding op iets nieuws, voor de dageraad, die in alles verandering en een begin zal brengen.

De kunstenaar bracht veel tijd door op de Krim en schilderde een groot aantal landschappen uit deze geweldige regio. Voor Aivazovsky was Theodosius een speciale stad, de foto geeft de schoonheid en persoonlijkheid weer van dit kleine stadje, verloren tussen de bergtoppen.

Hier eindigde het leven van de schilder, deze plek genas vele jaren en gaf vitaliteit. De meester schreef hier zijn laatste werk op de negende tien van zijn levensreis.

Van Gogh Amandelbloesemtak


Bekijk de video: Schilderij gemaakt (Augustus 2022).