Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Andy Warhol "Marilyn Monroe"

Beschrijving van het schilderij van Andy WarholWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het werk van Andy Warhol "Marilyn Monroe" werd gelijkgesteld met een portret van de Mona Lisa. Dit portret werd veel gebruikt in Hollywood, het beeld werd zo populair dat het canvas na de dood van de diva voor een behoorlijk bedrag werd verkocht.

Voor de kunstenaar zelf bleek het werk significant, hij realiseerde er veel commerciële projecten op. Het is interessant dat dit beeld van de beroemde Marilyn Monroe werd herinnerd, en tenslotte veranderde de actrice verschillende afbeeldingen voor haar korte leven.

Marilyn wordt afgebeeld in haar individuele stijl. Ze glimlacht en haar ogen zijn half gesloten. Deze look geeft het beeld van seksualiteit en mysterie, dus verleidelijke mannen. Heldere lippenstift laat de witheid van de tanden opvallen en benadrukt de lippen.

De kunstenaar creëerde een portret in de geest van het impressionisme, maar weerspiegelde niettemin het ware zulke populaire beeld van de actrice. Ondanks de ogenschijnlijke uiterlijke aantrekkingskracht wordt in het portret een diepe betekenis gelegd.

Het beeld van Marilyn diende gewoon als een prachtige verpakking en trok veel fans. Ze werd gezien als een sekssymbool en een mooie vrouw uit een tijdperk. Vele jaren na haar dood hebben vrouwen over de hele wereld deze originele stijl gekopieerd, seksualiteit ontdekt en vertegenwoordigers van het andere geslacht aangetrokken.

Niemand maakte zich zorgen over de innerlijke ervaringen van deze mooie vrouw, wat haar tot een droevig einde leidde. Ze was eigenlijk heel onzeker, een verlegen kind dat zich verschuilde achter haar schijnbaar zelfvertrouwen. Marilyn beschouwde haar acteercarrière als niet succesvol en droomde van serieuze rollen.

De regisseurs zagen haar alleen in het beeld van een sexy verleidster. Interne tegenstellingen, depressies, mislukkingen in het persoonlijke leven en de afwezigheid van kinderen gingen schuil achter het masker van zo'n mooi portret. Warhol was de grondlegger van een reeks portretten van Marilyn die na haar dood in deze stijl was geschilderd.

Samenstelling per foto Overwoekerde vijver


Bekijk de video: Wooden Mosaic. Andy Warhols Marilyn Monroe (Augustus 2022).