Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Pierre-Auguste Renoir "Child with a Knout"

Beschrijving van het schilderij van Pierre-Auguste RenoirWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pierre Auguste Renoir schilderde zijn schilderij 'Een kind met een knoet' in 1885, op een moment dat hij zelf al 44 jaar oud was. Op dit moment was de kunstenaar al een ervaren schilder, zijn schilderijen waren algemeen bekend en iedereen herkende het talent.

Interessant is dat eerbiedwaardige kunstenaars ofwel helemaal geen portretten van kinderen schilderden, of hun schilderijen vertoonden verminderde volwassenen, zonder de rijke en eigenaardige wereld van het kind te onthullen.

Renoir schreef kinderen op een heel andere manier. De kinderen in zijn schilderijen leven hun eigen leven, de emoties van kinderen op de gezichten van kinderen, de nieuwsgierigheid en speelsheid die inherent zijn aan jonge ogen in zijn ogen, en het hele canvas kwelt het bewustzijn niet met de verkeerde combinatie van het geschreven beeld en het echte kind.

Dit schilderij van Renoir toont een volledig portret van een kind. Het is te zien dat het kind uit een rijke familie nette schoenen vastgebonden met een strik, kniekousen, lichte kleding die bewegingen niet belemmert. Maar het belangrijkste in het portret is dit natuurlijk niet.

De kunstenaar benadrukte vooral het gezicht van het kind en schreef het in een contrasterende realiteit in vergelijking met de kleding zelf en de omringende natuur - ze zijn geschilderd met lichte, zorgeloze streken.

Als je over een foto nadenkt, krijg je het gevoel dat een klein persoon op een vraag of beroep wacht. Hij was bezig met zijn belangrijke zaken - hij speelde met een knutik, maar stopte even om erachter te komen wat deze obscure volwassenen van hem willen. Natuurlijk belden de volwassenen hem vanwege wat onzin, omdat ze niet begrijpen hoe druk de held van de foto is. Daarom zijn de lippen van kinderen zo gevouwen en is de look zo intens.

Interessant is dat er geen exact antwoord is op de vraag - wie is afgebeeld, jongen of meisje. Lange krullen, een jurk tot op de knieën, donkere laarzen - dus zowel meisjes als jongens van deze leeftijd waren gekleed tijdens het schrijven van de foto. Elk antwoord geeft de foto echter een eigen tint van wat ze zagen. Als de foto een meisje is, dan is dit een kleine, beslissende liniaal.

Geen wonder dat de zweep in haar hand, haar haar los zit en de hele pose, en zelfs een gebalde vuist, spreekt van vertrouwen en vastberadenheid. Dergelijke eigenschappen zijn kenmerkend voor een jongen. Als dit een jongen is, zien kanten kragen, een delicate jurk en lange krullen er contrasterend uit.

Renoir wist bewonderaars van zijn creaties te intrigeren en te charmeren.

Nicol Poussin Foto


Bekijk de video: Wat is kunst? Het schoonmaken van een schilderij (Augustus 2022).