Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Vasily Timofeev "Girl with Berries"

Beschrijving van het schilderij van Vasily TimofeevWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vasily Timofeev volgde de manier van Tropinin en beschouwde de menselijke natuur als het hoofdthema in zijn werk. Portretten ademen tederheid en penetratie. Ze presenteren poëzie, organisch gegraveerd in een getrouw portret.

Deze kenmerken zijn kenmerkend voor de schilderstijl van V. Timofeev. Vooral levendig komen dergelijke kenmerken tot uiting in meisjesachtige afbeeldingen. Hij drukt de idealen van nationale schoonheid uit.

Zijn heldin - een meisje met bessen is subtiel gevoeld en realistisch, het beeld voelt warmte en oprechtheid, terwijl de kunstenaar alleen de positieve aspecten wil uitbeelden.

Favoriete alledaagse onderwerpen, zelfs in portretten, werden door de kunstenaar in romantische stijl overgebracht, waarbij de charme en psychologie van het model werden benadrukt.

Timofeevs “Girl with Berries” belichaamt de nationale traditie en een realiteitszin met subtiele details en een speciale energie die uit het beeld komt.

In de 19e eeuw, tijdens de gouden eeuw van de Russische kunst, waren vooral romantische idealen populair. Russische kunstenaars belichamen de diverse en unieke wereld om hen heen, weg van de principes van classicisme en strikte canons.

Een hoog niveau van vaardigheid en technologie kwam tot uiting in het portret en het landschap. Timofeev, als de grondlegger van het genreportret, begreep verrassend zijn doel en was gevoelig voor de Russische traditie en neiging tot schilderen, die zich samen manifesteerden in de integriteit van zijn werk.

Naar Monet Sunrise Impression


Bekijk de video: Portret opzetten - een les van Irma Braat (Augustus 2022).