Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Lev Solovyov "Monniken gingen daar niet heen"

Beschrijving van het schilderij van Lev SolovyovWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voronezh Lev Solovyov is niet bijzonder bekend bij een breed publiek, alleen grote kenners van kunst en kunstenaars kennen hem, en dat is misschien niet alles. Dit werk is echter bij velen bekend.

Alleen hier wordt de auteur van zijn Solovyov onverdiend vergeten, en als het niet om Repin ging en niet om een ​​merkwaardige fout, zou niemand van hem op de hoogte zijn geweest ... Feit is dat het schilderij door een vreemd toeval werd toegeschreven aan het penseel van Ilya Efimovich Repin, en zelfs onder een andere naam - "Sailed."

Vandaar het beroemde "schilderij van Repin - zeilde!" - wanneer je in ongemakkelijke, gênante, anekdotische situaties komt. Hoogstwaarschijnlijk hing het werk van Solovyov op een tentoonstelling naast de doeken van Repin, en iemand die verward raakte, 'kwam op de proppen' met de naam 'Sailed', naar analogie van Repins beroemde schilderij 'They Didn’t Wait'.

Ondertussen behoren de "monniken", zoals reeds vermeld, tot het penseel van Leo Solovyov, die beter bekend was als iconenschilder.

Het canvas in Oekraïne van vandaag illustreert een rivier die ergens in de mist van een dorp in een mist ligt. Het zicht is verschrikkelijk, en daarom zwemmen de monniken, die deze paden duidelijk niet hebben gevolgd (de monniken tenslotte!), In het meest voorkomende vrouwelijke badhuis. Hier wassen, baden en wassen veel naakte plattelandsvrouwen zich op orde. Het is tijd voor de monniken om te zeggen: "Wel, hier is een foto van Repin - hebben gevaren!".

Maar het meest interessante en grappige is dat de monniken niet eens de moeite doen om zich de rug toe te keren met de woorden "oh, jammer, God heb genade!" Ze kijken zonder schaamte of schaamte naar de naakte lichamen van de dames. Tot zover de duivelse verleiding-obsessie!

Maar, beste kijkers, we 'vangen' ook op dit onfatsoenlijke onderzoek van het wassen van jonge dames: ja, de twee kinderen die lachend en lachend naar de kijker kijken, de enigen van het hele plaatje.

Het is ook interessant om eens nader te bekijken hoe verschillende reacties vrouwen hebben: er is schaamte, angst, onverschilligheid en gelach ...

Monet afbeeldingen met titels


Bekijk de video: Acrylverf voor beginners: eigenschappen en technieken (Augustus 2022).