Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Ivan Aivazovsky "Sunrise"

Beschrijving van het schilderij van Ivan AivazovskyWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens zijn lange en rijke creatieve leven schreef Ivan Konstantinovich Aivazovsky ongeveer 6000 schilderijen, gemaakt in verschillende schilder- en grafische technieken en over een verscheidenheid aan onderwerpen. De meeste van zijn schilderijen hebben een specifieke plot en eigenaardige enscenering, en er is altijd een landschapsdeel op, inclusief een favoriet thema van de kunstenaar - de zee, bergen of vooral indrukwekkende plaatsen in steden en landen, die Aivazovsky in groten getale bezocht.

Maar het meest aantrekkelijke aan de doeken van Aivazovsky is niet zozeer zijn plot of de nuances van het landschap, maar het vermogen van de onovertroffen meester om de onverwachte rijkdom van de kleur van de zeegolven of de ochtendlucht te weerspiegelen, om het licht van de zon of maan een unieke natuurlijke helderheid en energie te geven, waaruit de lucht in de beelden lijkt te barsten van de kozijnen, en het geluid van de zee of zuidelijke straten wanneer je naar de foto kijkt, komt plotseling zo duidelijk naar voren alsof ze een onzichtbare deur openden.

Gedurende zijn hele leven was de kunstenaar op zoek naar manieren om speciale optische effecten op doeken te bereiken. De unieke techniek van meerlaagse beglazing, wanneer olieverf meerdere keren met de dunste slagen wordt aangebracht op een speciale lichte grond, geeft niet alleen transparantie, volume en diepte aan zeegolven of de rinkelende atmosfeer van het zuiden, maar ook aan vaste landobjecten - bergpaden, zand op kusten, vertrapte straten. overzeese steden.

Het schilderij Sunrise werd in 1878 geschilderd en geeft bij zonsopgang het zeegezicht weer, geliefd door de meester. Het grootste deel van het canvas wordt ingenomen door de opkomende zon, die vult met nog steeds dichte lucht van de nacht en op de voorgrond - een ongelooflijke zonnevlam die de uitgaande golf doorboort. De schildertechniek is zo perfectioneerd dat je je handen in dit warme nachtwater wilt laten vallen en wilt luisteren naar wat de vissers aan de kust zeggen, en langzaam hun boot toerusten voor de volgende arbeidsreis.

Stel een verhaal samen volgens het plaatje van Levitan Evening Ringing


Bekijk de video: Rob Houdijk - Portretschilderij (Augustus 2022).