Schilderijen

Beschrijving van het schilderij Apollinaria Vasnetsova "Vissers"

Beschrijving van het schilderij Apollinaria VasnetsovaWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het canvas "Fishermen" is gemaakt in 1887. De tekening is in olieverf op doek gemaakt door de grote Russische kunstenaar Appolinarii Mikhailovich Vasnetsov. De meester stond bekend om zijn landschappen, thematische historische werken en kennis op het gebied van kunst. Hij studeerde schilderkunst in St. Petersburg. Onder zijn leraren waren beroemde persoonlijkheden als Ilya Repin, Dmitry Polenov en zijn broer Viktor Vasnetsov.

De meester onderscheidde zich door een speciale liefde voor het moederland en zijn historische waarden. Hij was de enige kunstenaar die tegen de vernietiging van de kathedraal van Christus de Verlosser was. Hij stond bekend om zijn verlangen naar reizen. Tijdens zijn leven reisde hij naar vele landen en bijna alle regio's van Rusland (toen het Russische rijk).

Het schilderij "Vissers" is gevuld met de warmte en rust van een zomerse dag. Het oppervlak van de rivier is glad, als zijde. Gras en bomen bewegen niet. Op de achtergrond ligt een gebroken berk. Het plaatje wordt aangevuld met twee jongens die stilletjes aan de kust vissen. Het canvas is met veel liefde geschreven voor de aard van Rusland en zijn mensen. Tonen zijn vrolijk geselecteerd. Meestal gebruikte de kunstenaar tinten groen, die het werk vulden met frisheid en leven.

Door de subtiele uitvoeringstechniek kun je in één oogopslag in de hele sfeer van een meesterwerk duiken. Het werk lijkt te proberen de Moskovitische kijker terug te brengen naar de uitgestrektheid van Siberië. Het werkt in contrast met het prachtige leven van de hoofdstad, alsof het eraan herinnert dat juist dat leven er in feite heel anders uitziet. Nu wordt het meesterwerk opgeslagen in de Tretyakov-galerij, waar iedereen kennis kan maken met het werk.

Koepels en zwaluwen Yuon


Bekijk de video: Professionele acrylverf Amsterdam Expert. Voordelen en vergelijking met standaard studiekwaliteit (Augustus 2022).