Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Viktor Vasnetsov "Portret van A. V. Vasnetsova"

Beschrijving van het schilderij van Viktor VasnetsovWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vasnetsov staat bekend om zijn kunstwerken over fantastische en epische thema's. De lijst met onderwerpen van zijn werk is echter uitgebreid. Hij schilderde portretten, schilderijen over alledaagse en religieuze onderwerpen. Het schrijven van portretten van dierbaren hielp Vasnetsov het ideaal van nationale schoonheid te creëren. Hij was van mening dat het niet nodig was om iets in het portret uit te vinden. Het is alleen nodig om een ​​persoon volledig te zien.

Een grote rol in het leven van Vasnetsov werd gespeeld door zijn vrouw, Alexander Ryazantsev. Haar portret werd in 1878 door de kunstenaar geschilderd. De foto is gemaakt in donkere kleuren, zoals de meeste portretten uit die tijd. De nadruk in de compositie ligt op het gezicht van Vasnetsova. Achter de rug van de vrouw zit een donkere achtergrond, wat haar imago nog feller maakt. De kunstenaar probeerde zijn vrouw op het doek weer te geven zoals ze in het leven was.

Een vrouw met een keurig gestyled haar van donkere kleur en een open, eerlijk gezicht kijkt ons vanuit een foto aan. Ze kijkt recht voor zich uit, een zelfverzekerde en kalme blik. Wijsheid wordt in hem gevoeld. Strenge en tegelijkertijd vriendelijke ogen trokken Vasnetsov zelfs bij de eerste ontmoeting met zijn toekomstige vrouw. Het was deze opvatting die hij probeerde over te brengen op canvas.

In het portret is iets doordachts dat de diepte van de rijke innerlijke wereld van Alexandra Vasnetsova benadrukt. De vrouw is goed gekleed. Ze draagt ​​een jurk met een dambordpatroon en knopen, voor die tijd modieus, en een witte sjaal met een patroon wordt netjes om haar nek gebonden. Vasnetsova zit met haar handen in haar schoot gevouwen, plichtsgetrouw poseren voor haar man. Haar geduld en steun hebben altijd gediend als ondersteuning voor de ontwikkeling van het werk van de Russische kunstenaar.

Yaroshenko Student schilderen


Bekijk de video: Quick u0026 Easy Painting Guide for Middle Eastern adobe style Buildings - Tabletop Ready Painting (Augustus 2022).