Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Alexei Venetsianov "Beet peeling"

Beschrijving van het schilderij van Alexei VenetsianovWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alexey Gavrilovich Venetsianov werd vooral beroemd als auteur van genrestukken, wat hem roem bracht. De Venetiaanse clan is afkomstig van immigranten uit Griekenland. De familie van de toekomstige kunstenaar verkocht zaailingen en tulpenbollen, maar er waren ook schilderijen te koop in hun winkel. Waarschijnlijk raakte de jonge Alexei voor het eerst geïnteresseerd in schilderen, juist vanwege de beschikbaarheid van deze werken in directe toegang. Venetsianov prees de boerenarbeid met zijn schilderijen en toonde de fysieke en morele schoonheid van Russische boeren. Ook portretten van de kunstenaar waren succesvol bij tijdgenoten.

De foto The Beet Shine vertelt, zoals vele andere werken van de auteur, de kijker over het belang van werk, over het belang van alledaagse dagelijkse taken. Sterker nog, voor ons ligt een groepsportret van boeren. Het werk is gedaan door pastel op perkament - deze techniek geeft het canvas de nodige zachtheid, tederheid en schilderachtigheid. Dit werk van Venetsianov opende een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Russische beeldende kunst - Aleksey Gavrilovich was de eerste die genrestukken serieus nam door ze tot in detail en portretten uit te voeren.

In het midden van de foto staat een jong boerenmeisje, mooi, op blote voeten, een beetje moe van hard werken. Ze onderbrak haar werk een tijdje - waarschijnlijk vertelde de man die naar haar toe leunde onaangenaam nieuws. In de rechterhoek staan ​​nog twee meisjes en een tiener, op de achtergrond staat een kind met een kom eten. Bijna de hele ruimte van perkament is gevuld met menselijke figuren, en alleen in de openingen ertussen is er een voorwaardelijke landschapsachtergrond. De keizer betaalde de kunstenaar voor die tijd een recordbedrag voor een bietenoogst - duizend roebel. Het schilderij werd direct in de Diamantkamer van het Winterpaleis geplaatst.

Winterlandschap Pictures


Bekijk de video: #BroodjeVerf 001 Portret schilderen in Amsterdam, Portrait painting by Liesbeth van Keulen Live (Augustus 2022).