Schilderijen

Beschrijving van Eric Fischl's sculptuur "The Falling Woman"

Beschrijving van Eric Fischl's sculptuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het beeld 'The Falling Woman' van de Amerikaanse kunstenaar en beeldhouwer Eric Fischl is een voorbeeld van hedendaagse kunst. Dit beeld is opgedragen aan mensen die zijn omgekomen tijdens de terroristische aanslag in Amerika, in de stad New York, op 11 september 2001.

Voor ons staat een sculptuur van een vrouwenfiguur. Kenmerkend voor het werk is een vrouwenfiguur in omgekeerde positie. Zoals gepland door de kunstenaar, is deze vrouw een collectief beeld van al degenen die hebben geleden tijdens de terroristische aanslag. Zo'n ongebruikelijke lichaamshouding is niet toevallig. Bij brand in winkelcentra werden veel mensen gedwongen om van een ongelooflijke hoogte naar beneden te springen. Alleen op deze manier hadden ze één kans op een miljoen dat ze konden worden gered. Maar helaas zijn de meesten neergestort. Het zijn deze mensen die uit de ramen vallen die Eric Fischl in dit werk portretteerde.

We zien dat de benen van de vrouw veel hoger zijn dan haar hoofd. De kunstenaar leek daar onder de brandende gebouwen te staan ​​en wist het vluchtige moment te fotograferen waarin een vreemde van een hoogte op de grond sprong. We zien dat haar figuur verstijfde. Het hoofd heeft het aardoppervlak al bereikt, maar de benen hebben nog geen tijd gehad om te landen. Ze zweven in de lucht. Een dergelijke onvolledigheid, onvolledigheid van handelen geeft werk extra tragedie. Het lijkt erop dat er nog steeds een kans is om de ongelukkigen te helpen.

Het gezicht van de vrouw is niet zichtbaar, maar haar lichaam is absoluut ontspannen - het bezweek aan lucht en snelheid, werd slap. De rechterhand van de vrouw viel op haar borst, niet ver van haar gezicht. De linkerhand is nog steeds in beweging, in vrije vlucht.

Het is verrassend dat een hedendaagse Amerikaanse kunstenaar een atypische, niet-standaard vrouwelijke figuur weergeeft. Dit lichaam lijkt 'afstamt' van het werk van Rubens. De benen zijn vol, de voeten zijn onevenredig groot. Het beeld is donker, bijna zwart, wat het werk ook de indruk geeft van een dodelijke, tragische gebeurtenis.

Schilderij Scream


Bekijk de video: Dive Deep: Eric Fischl and the Process of Painting (Augustus 2022).