Schilderijen

Beschrijving van het schilderij van Karl Pavlovich Bryullov "Portret van graaf A. A. Perovsky"

Beschrijving van het schilderij van Karl Pavlovich BryullovWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het schilderij “Portret van graaf A. Het werk is niet af.

Genre - portret.

Het schilderij toont de schrijver graaf Aleksey Alekseevich Perovsky, die de kijkers beter kennen onder het pseudoniem Anthony Pogorelsky. Velen zijn zich terdege bewust van zijn magische verhaal 'Black Chicken, of Underground Residents'. Het portret zit in huiskleren aan het raam. Dit werk is opvallend anders dan andere werken van K.P. Bryullov - de meeste van zijn afbeeldingen zijn gevuld met pompeuze triomf en pracht.

De figuur van de schrijver, zijn gezicht en kleding worden verlicht door het licht dat uit het raam stroomt, dat ondood lijkt te zijn, het gezicht van de held verwarmt, hem kwetsbaar en bijna transparant maakt. Het gezicht is prachtig ontworpen en het is ontworpen dankzij het uitstekende zwart-witpatroon. Licht benadrukt de blos op de wangen, verf op de bultjes op het voorhoofd, de vorm van de neus, lippen en kin. Het linkeroor is bijna kristal. De ogen slaan met eindeloze vriendelijkheid, aandacht en liefde. Zwart en grijs, krullend haar zit in de war.

De handen van de schrijver worden aangetast. Enerzijds zacht, mooi, verlicht door de zon. De tweede verborg zich in de schaduw, het is vreselijk en lijkt op de hand van een oude man. Een donker, hard licht vormt een blauwe, benige, pezig penseel met lange, ongelijke nagels. Waarschijnlijk plaatste de kunstenaar de schrijver precies voor de zon om zijn leeftijd te verbergen, zijn gezicht op te fleuren en te verzachten. En hij liet de andere hand zoals hij is, en benadrukte daarmee de tragedie van de veranderingen die met de persoon plaatsvinden.

Er zijn geen felle kleuren op het gezicht en de figuur. Blozen op de wangen, lippen gemaakt van delicate zachte kleuren. Maar de achtergrond van de raamopening, het landschap dat eruit opent, is doordrenkt met uitdagend dichte, heldere verf. Dat is wat de auteur benadrukt de tederheid en spiritualiteit van de schrijver. De indruk wordt aangevuld met een sneeuwwit, bijna lichtgevend shirt.

Het werk is opgeslagen in het Russisch Staatsmuseum, St. Petersburg.

Arcade Shepherds Poussin


Bekijk de video: Old master schildertechniek: Hoe patineer je een schilderij? (Augustus 2022).