Schilderijen

Beschrijving van het decoratieve paneel van Mikhail Alexandrovich Vrubel "Philosophy"

Beschrijving van het decoratieve paneel van Mikhail Alexandrovich VrubelWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het decoratieve paneel "Filosofie" is gemaakt door Mikhail Alexandrovich Vrubel in 1899.

Het paneel geeft een allegorische voorstelling weer van een meisje. Haar naakte lichaam is bedekt met bronskleurig materiaal, met blote borsten. Het rode haar van het meisje is erg lang en rolt in gladde golven over haar blote schouder onder de taille.

Onder haar blote voeten ligt een groen gazon met paardebloemen. Direct naast haar voeten ligt een kleine spiegel in een opengewerkte metalen lijst.

Een licht uil zit op de rechterkant van haar benen in de opname van de oude vernietigde boom. Bovenaan deze hoge stronk ligt de palm van de linkerhand van het meisje, waarachter vanuit de stronk een nieuw sterk proces groeit, bedekt met groen blad.

Aan de rechterkant van het meisje, achter haar, strekt zich een tuin uit met jonge en sterke bomen.

In het midden van de achtergrond, boven het hoofd van het meisje, schilderde de kunstenaar een enorme maan, die uit het gebladerte van de toppen van bomen lijkt te zweven. De lucht is wolkenloze zandkleur.

In zijn werken gebruikt Vrubel het liefst diagonalen, vloeiende gebogen lijnen, de stroom van het vrije ritme van de beeldelementen.

In zijn “Filosofie” presenteert de kunstenaar een bepaald plan om de zoektocht naar de toekomstige eeuw en vandaag te beteugelen. Het paneel is bijna monochroom, met grafische verfijning en een betoverende vorm van ornamenten met metaforen.

De connectie van de persoonlijkheid van de kunstenaar met dat tijdperk is doordrenkt van complexiteit en veelzijdigheid, in tegenstelling tot zijn tijdgenoten.

Elk schilderij, aquarel, keramiek of decoratief paneel is rijkelijk sprankelend met de puurheid van schoonheid en esthetiek van kleuren. Zijn creaties trekken de aandacht van het publiek en laten je nadenken over de symboliek van afbeeldingen.

Tegenwoordig bevindt het decoratieve paneel "Filosofie" van Mikhail Alexandrovich Vrubel zich in de Staat Tretyakov Gallery in Moskou.

Diego Velazquez Afbeeldingen


Bekijk de video: Het OPSTARTEN van een NIEUW AQUARIUM! Lees beschrijving! Nickey (Augustus 2022).